Hoe het begon

Historiek en ontstaan van de zaak...

Heel lang geleden, toen ik als kleine jongen in de lagere school mijn broek versleet op de schoolbanken, had ik de microbe reeds te pakken voor de mechaniek. Ik besteedde in mijn vrije tijd vele uurtjes om te sleutelen aan fietsen, en later ook aan bromfietsen en motoren. Als 12-jarige was de keuze voor een technische opleiding dus vlug gemaakt en na mijn studies op 17 jarige leeftijd begon ik veel interesse te koesteren voor de motorsport in het algemeen.

Na de meer dan 20 jaar motorcrosservaring in binnen- en buitenland en na het stoppen met de competitiesport, werd in 1988 besloten om samen met mijn echtgenote voor een eigen zaak te kiezen in fietsen, bromfietsen en moto's. Na een specialisatie-opleiding van 2 jaar te hebben gevolgd behaalde ik mijn diploma's voor zowel fiets - bromfiets en motorfietsmecanicien, en zo werd op 15 mei 1988 officieel RMC Michel Van Hauwe bvba opgericht.

Het zoeken in het centrum van Hove naar een geschikte plaats was begonnen, en na lang beraad werd er gekozen om het pand op de Mortselsesteenweg 21 van de nodige aanpassingswerken te voorzien en om aldaar van start te gaan met onze pas opgerichte zaak.

Het werd steeds drukker en drukker en enkele jaren later werd besloten het huurpand te kopen, en de nodige uitbreidingswerken te doen, zodat we nog een betere service, en een groter assortiment aan onze klanten konden aanbieden. Dit resulteerde in een moderne werkplaats, en een ruime, overzichtelijke winkel.

Wij werken nu vandaag, bijna 30 jaar later, nog steeds in hetzelfde pand, met gediplomeerde vakmensen die nog dagelijks door de fabrikanten worden bijgeschoold en opgeleid, om aan de steeds veranderlijke en nieuwste technieken en toepassingen van dit moment te kunnen voldoen.

Wij zullen altijd ons uiterste best blijven doen om een goede service en tevredenheid aan onze klanten te bieden, en met deze website hopen wij dan ook een (goede) stap in de richting van de electronische vooruitgang te zetten. Veel surfgenot!

Michel Van Hauwe
Zaakvoerder RMC bvba

Met vriendelijke groet,

Michel Van Hauwe